Zwanger en waxen

Waxen tijdens de zwangerschap? Geen probleem! Het is niet schadelijk voor de baby, en de behandeling kan ook niets opwekken. Dit geldt voor zowel oksels of benen als een brazilian. 

 

 

Als je je altijd hebt laten waxen is het een verschrikking om harig de bevalling in te gaan. Niet alleen omdat er een klein elftal aan medisch personeel om je heen staat, maar ook om hygiënische redenen. Als er geen haartjes staan, is er bij een eventuele medische ingreep weer minder kans op bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. 

 

 

Toch zijn er een aantal dingen waar je extra rekening mee moet houden, die lees je hieronder. Vermeld ook altijd bij het maken van de afspraak dat je in verwachting bent. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur een dan gerust een e-mailtje. Je mag natuurlijk ook altijd bellen.

Gevoelig


Het waxen kan pijnlijker zijn omdat de huid gevoeliger is door alle hormonen die door je lijf razen. Je kunt het vergelijken met vlak voor of de  eerste dag dat je ongesteld bent.

Haargroei


Je haargroei wordt minder. Het kan dus voorkomen dat er veel meer tijd tussen de afspraken gaat zitten. Helaas is dit van tijdelijke aard; na de bevalling zal de haargroei weer als vanouds worden. 

Meer tijd


De afspraken kunnen wat langer duren. Je bent wat minder mobiel, kunt niet op je buik liggen. Ook houd ik rekening met de gevoeligere plekjes. Dit alles neemt iets meer tijd in beslag.