De brazilian wax

Wennen

Laten we eerlijk zijn, als je het voor de eerste keer laat doen zal je zeker even moeten wennen. Veel dames scheren al jaren, en daar worden de haren stug en dik van, ook gaan ze als het ware dieper in de huid zitten. Omdat ze zo stug worden, wordt het natuurlijke proces van het uitvallen van 'dode' haren verstoord en steken er uit 1 haarzakje soms wel 3 of 4 haren. Dit geldt overigens voor elk lichaamsdeel, maar je kunt je voorstellen dat dit de eerste keer waxen van de schaamstreek extra gevoelig maakt.

 

 Maar, het waxen went absoluut. Na je de eerste behandeling komt het haar minder stug terug, waardoor het waxen steeds minder pijnlijk is. Van 3 of 4 haren uit één haarzakje ga je naar 1 of 2 haren, waardoor je kunt zeggen dat er minder haar terug komt. Tel daarbij op dat je geen last meer zult hebben van jeuk, rode bultjes, ingegroeide haren of stugge stoppels! 

 

Een brazilian terwijl je ongesteld bent kan prima. Wel is het dan noodzakelijk dat je een tampon draagt en moet je rekening houden met het feit dat je huid een stuk gevoeliger is dan normaal.

 

 

Drempel

Na deze uitleg zie je misschien de voordelen ervan in, maar is het nog steeds een drempel om ook echt een afspraak te maken. Mocht dat zo zijn, kun je bijvoorbeeld eerst je bikinilijn of oksels laten waxen. Zo maak je kennis met de salon en de producten zonder echt een drempel over te moeten. 

Brazilian

De Brazilian wil zeggen; alles eraf. Je bikinilijn wordt ook gewaxt, zodat je een volledig gewaxte en super gladde schaamstreek hebt.  

Hollywood

Eigenlijk een upgrade van de Brazilian; hierbij kun je een vormpje naar keuze, een streepje of bijvoorbeeld driehoekje laten staan. Gewoon, omdat het leuk is, of omdat je de Brazilian te kaal vindt. 

G-string

Bij deze behandeling wordt de bilnaad en de bikinilijn gewaxt.