Tips

Even wat belangrijke info op een rij. Als je bij Mr. and Mrs. Wax langs komt, doen wij ons best om je met een super gladde huid de deur uit te laten gaan. Maar om het zo mooi te houden, hebben we wel je hulp nodig. Geen zorgen, zoveel werk is het niet. 

 

Waxen is minder werk dan scheren, maar het is wel een andere manier van huidverzorging. Houd er dus rekening mee dat je een paar nieuwe beauty rituelen moet aanleren. Volg je alle tips op en is het resultaat niet naar wens? Maak het bespreekbaar in de salon. Dan zoeken we samen naar een goede oplossing.

Wel doen!


01. Let it grow

De makkelijkste; haartjes laten staan. 2 mm is al voldoende voor een goed resultaat. De ervaring leert dat té lang minder prettig waxt. Het beste is om een lengte van 5 mm aan te houden als je voor het eerst komt (of na een scheerperiode).

02. Scrub away

Wat erg belangrijk is voor een goed resultaat, is scrubben. Je verwijdert dode huidcellen en zorgt dat alle haartjes goed boven de huid komen te liggen. Doe dit een dag van te voren, en vooral ook na je behandeling om ingegroeide haartjes te voorkomen. 

03. Fresh en clean

Ook belangrijk; verschijn schoon en fris op je afspraak. Het is prettiger voor beiden, en je kunt beter 24 uur na je waxbehandeling niet heet douchen of baden. 

Niet doen!


01. No more blades

Scheer niet tussen je afspraken door. Tenminste, als je optimaal resultaat wil. Na je eerste waxbehandeling komt het haar steeds zachter en minder terug. Tussendoor scheren verstoort dat proces. 

02. On hold

24 uur na je behandeling even oppassen met dingen als; heet douchen, zonnen, sauna, seks,  zwemmen, zelfbruiners, oliën/geparfurmeerde crèmes, knellende/schurende kleding, scrubben en sporten. Na het waxen heeft je huid deze tijd nodig om te herstellen en de geopende haarzakjes weer te sluiten. 

03. Expect the unexpected 

Verwacht niet dat je meteen 4 weken glad bent. Hoewel het voorkomt, duurt het bij de meesten een ruime week voor de eerste zachte haartjes te voorschijn komen. Iedereen is anders, dus krijg je in de salon persoonlijke uitleg over wat je kunt verwachten.